BULGARİSTAN ve ROMANYA Tur Programı

Gün:İZMİR-ÇANAKKALE-EDİRNE-BULGARİSTAN

Akşam saat 18:00'de Üçkuyular’dan 18:20 Sabancı Kültür Önü, 18:30’da Lozan Meydanı, 19:00 Karşıyaka Anıt’tan katılımcılarımızı aldıktan sonra, özel otobüsümüzle hareket ediyoruz. Keşan, Edirne üzerinden ilerleyip, sabahın ilk saatlerinde sınır kapısındaki pasaport işlemlerinden sonra, Bulgaristan’a giriyoruz.

Gün:BURGAZ-NEŞEBAR-VARNA

Sabah saatlerinde Burgaz’a ulaşıyoruz. Tarihi Tren Garı’nda aracımızdan inip, sevimli cafe ve dükkanları barındıran Alexandrovska Bulvarı’nda sabah molası alıyoruz. Kahvelerimizi yudumladıktan sonra, 1983 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş, Nessebar’a hareket. Karadeniz kıyısında yer alan 3000 yıldan yaşlı Nesebar Yarım Adası’na ulaşmamızın ardından, eskiden yel değirmenleriyle ün yapmış adamıza girişte, tarihi değirmenimiz bizleri karşılayacak ve eski Şehir Surlarının olduğu noktadan itibaren, Bizans Dönemi’nden kalma Eski Metropolitan Kilisesi (İ.S.6 y.y), St. Stephan Yeni Metropolitan Kilisesi (İ.S 11 y.y) ve Pantokrator Kilisesi (13-14.y.y) adanın tarihi dokusunu oluşturmaktadır. Ayrıca 18-19.y.y. Bulgar rönesansı döneminde inşa edilen tarihi Bulgar evleri göreceğimiz başlıca yerler arasındadır. Vereceğimiz serbest zamanda, meşhur dondurmalarından tadabiliriz. Öğlene doğru 1,5 saatlik yolculukla Varna’ya ulaşıp, öncelikle öğle yemeği için serbest zaman alıyoruz. Daha sonra, panoramik şehir turumuzda; Varna Katedrali, Tiyatro Binası, Sahil Parkı, Botanik Bahçesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası otelimize yerleşme. Konaklama VARNA'da otelimizde. GOLDEN TULIP VARNA vb.

Gün:VARNA-ŞUMNU-RUSÇUK-BÜKREŞ

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Deliorman’ın yoğun Türk nüfusuna sahip Razgrad ve Şumnu Şehirleri üzerinden Rusçuk Sınır Kapısı’na ulaşıp, Romanya’ya geçiyoruz. Öğlen saatlerinde Bükreş’e ulaşıp, Bükreş’in en büyük parkı olan Herastrau Park’ta vereceğimiz serbest zamanda bu muhteşem parkı gezebilir, öğle yemeği yiyebilirsiniz. Öğleden sonra, şehir turumuzu yapıyoruz. Bükreş’in en güzel ve en hareketli merkezi Cumhuriyet Meydanı, Büyük Kütüphane, Zafer Takı, Bükreş Üniversitesi binası, Milli Tiyatro, Çavuşesku döneminde yaptırılan Parlamento Binası, Kraliyet Sarayı, Özgürlük Anıtı panoramik olarak görülecek yerlerdir. Akşamüzeri otelimize yerleşiyoruz. Konaklama BÜKREŞ’te otelimizde. PULLMAN HOTEL vb.

Gün:BÜKREŞ-PRAHOVA VADİSİ ve DRAKULA ŞATOSU TURU

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, Prahova Vadisi ve Şatolar Turu için hareket ediyoruz. Karpat Dağları’nda bulunan ve Romanya’nın ilk kralı I. Carol’ün memleketi olan şirin kasaba Sinaia ilk durağımız olacak. Burada ormanlar içerisinde, belki de Doğu Avrupa’nın en güzel kalesi olan Peles Kalesi’ni de ziyaret edeceğiz. Daha sonra Bran Köyü ve dünyaca ünlü Drakula Kalesi’ne doğru yola çıkıyoruz. 14. Yüzyıldan bu yana bütün ihtişamıyla göz alan ve Wallachia ve Transylvania arasında bir gümrük gibi hizmet veren bu kale, rivayete göre Vampir Drakula’nun evidir. Ama aslında bu ortaçağ kalesi Kraliyet ailesinin yazlığı olarak da kullanılmıştır. Efsanelerin gerçek olup olmadığına kaleyi gezerken birlikte karar verelim. Turumuzun ardından Bükreş’e dönüyoruz. Konaklama otelimizde. PULLMAN HOTEL vb.

Gün:BÜKREŞ-PLEVNE-SOFYA

Sabah kahvaltısından sonra, Bulgaristan’a hareket. Türk tarihinin ünlü kahramanlıklarından Gazi Osman Paşa’nın savunması ile ünlenmiş Plevne’yi panaromik olarak görüp, öğlen saatlerinde Sofya’ya ulaşıyoruz., Panoramik turumuzda öncelikle iç ve dış mimarisi ile çarpıcı özelliklere sahip olan ve Balkanların en büyük kilisesi olan Aleksandr Nevski Katedrali’ni görüyoruz. Daha sonra, Balkanların en büyük kütüphanelerinden biri olan Milli Kütüphane’nin ve Sofya Üniversitesi’nin görülmesi, Mimari özellikleri ile ilgi çeken Merkez Bankası’nın binasının yanından geçerek, neo klasik stilde inşa edilmiş olan Milli Bulgar Tiyatrosu’nda resim molası veriyoruz. Günümüzde Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan Ulu Camii’yi görüp, daha sonra Meclis Binası’nın yanından yürüyerek şehrin simgesi Sofya Heykeli’ne bakış ve Aya Nedelya Kilisesi’nin görülmesi. Banyabaşı Camii(Seyfullah Efendi Camii) ziyareti. Turumuzun sonunda otelimize geçiyoruz. Konaklama Sofya’da otelimizde. NOVOTEL SOFIA vb.

Gün:PLOVDİV-HASKÖY-KAPIKULE-EDİRNE-ÇANAKKALE

Sabah kahvaltısının ardından, Plovdiv’e (Filibe) hareket ediyoruz. Burada yapacağımız şehir turunda, Osmanlı’dan kalan Çifte Hamam, Sultan Murat tarafından yaptırılan Balkanlar’daki en eski cami, Muradiye Camii (Cuma Camii), şehre adını veren Philipopolis şehrinin Stadyumu, Eski Türk Mahallesi, Roma Tiyatrosu görülebilir. Öğlen saatlerinde, Hasköy, Svilengrad üzerinden Kapıkule Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinin ve free-shop alışverişi için serbest zamanın ardından Türkiye’ye geçiyoruz. Daha sonra Çanakkale üzerinden uygun molalarla geç saatlerde İzmir’e ulaşıyoruz. Başka bir MAVİ Tour organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.

Kalkış Yerleri: İZMİR
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüx otobüsle ulaşım ve tüm turlar
  • 4 gece, 4 yıldız Otellerde konaklama
  • Otelde alınan kahvaltılar ve akşam yemekleri
  • Gümrük vergileri
  • Türkçe Rehberlik hizmeti
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Otobüs ikramları


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti ve servis bedeli (130€)
  • Yurtdışı çıkış harcı bedeli (15₺)
  • Öğle yemekleri ve tüm içecekler
  • 70 yaş üzeri Sigorta farkı (15€)
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri


Notlar
  • Bu geziye katılmak için en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport gerekmektedir.
  • Geçerli çok girişli SHENGEN vizesi veya YEŞİL PASAPORTU olanlar için vize yoktur.
  • İptal ve iade şartları; 29236 sayılı Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen sözleşme ile belirlenir.
  • Turun gerçekleşmesi için minimum 30 kişi gereklidir.
  • Yurt dışı çıkışında gümrük engeli olan yolculara seyahate iştirak edemedikleri takdirde ücret iadesi yapılmaz.
  • Şirketimiz sizler ile konsolosluk / elçilik arasında bir aracı konumunda olup, herhangi bir vize alım garantisi veremez. Bu durumda konsolosluk / elçiliğin vermediği vizelerden İzmir MAVİ Tour sorumlu tutulamaz. Vize alımından önce kayıt Olurken ödenen meblağ vize alınamadığı takdirde iade yapılmaz. Bu şartları yolcu tura kayıt olurken kabul etmiş sayılır.

İptal Şartları
SHINO TOUR Seyahat Acentesi Tic.Ltd. Şti.
Üçkuyular Mah. İnönü Cad.No.833 Da.4 Üçkuyular Karabağlar /İZMİR
02324041177


Bu çıktı 29.03.2024 15:00 tarihinde verilmiştir. SHINO TOUR Seyahat Acentesi Tic.Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.