KIBRIS TURU Tur Programı

KIBRIS TURU

GİRNE-LEFKOŞA-MAGOSA

Gün:İZMİR-LEFKOŞA-GİRNE

Sabah saat 05:00’de Adnan Menderes Havalimanında buluşma. 06:35 Pegasus uçuşuyla hareket edip, saat 06:50’de Lefkoşa Havaalanına iniş. Havalimanında bizleri bekleyen Otobüslerimiz ile Girne kent merkezine gidiyoruz. Girne Kalesi ve Girne Çarşısı’nda alış veriş ve öğle yemeği için serbest zaman. Daha sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama GİRNE‘de otelimizde. İsteyenler akşam otelin Casinosunda şansını deneyebilir.

Gün:MAGOSA-LEFKOŞA-GİRNE

Sabah kahvaltısından sonra, Lefkoşa&Magosa turu için Lefkoşa‘ya hareket ediyoruz. Turumuzun Başkent etabı daha çok panoromik olacak. Dünyada Berlin'den sonra kalan en son ikiye bölünmüş başkent olan Lefkoşa ‘da şehrin merkezinden geçen ve çoğu yerde iki kesimin biribirine yarım metre kadar yakınlaştığı sınır bölgesini, her iki kesimin birbiriyle temasa geçmek için kullandığı sınır kapısını ve eski 5 yıldızlı "Ledra Palace Hotel" binasını otobüsümüzden hiç inmeden gezdikten sonra, isteğe göre şehir merkezinde veya Rum kesiminin görülebileceği Yiğitler Burcu parkında kısa bir mola daha veriyoruz. Şehir merkezinde yer alan Selimiye camii, Tarihi mahkeme binaları ve eski şehir surlarının kuzeyinde yer alan Girne Kapısı'nı görmek de mümkün olacak. Daha sonra Magosa‘ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saatlik otobüs yolculuğundan sonra İlk olarak şehrin sembolü sayılan eski St Nicholas Katedrali'ni (Osmanlılar Döneminde Lala Mustafa Paşa Camiine dönüştürülmüş) gezeceğiz. Eski Venedik sarayını ve ünlü Şair Namık Kemal 'in mahkumiyet yıllarını geçirdiği zindanları göreceğiz. "Othello Kulesi" ve "Deniz Kapısı" bekliyor. Daha sonra, 1974 Barış Harekatından önce Akdeniz'in en hareketli Turizm merkezlerinden Maraş bölgesine doğru devam ediyoruz. Şu anda sivillerin ziyaretine kapalı, hayalet şehri görüp, daha sonra Girne‘ye dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Gün:GİRNE-BELLAPAIS-ŞEHİTLİKLER TURU-LEFKOŞA-İZMİR

Sabah kahvaltısından sonra, Girne çevresi ve Şehitlikler Turu’na çıkıyoruz. Öncelikle Bellapais ya da bugünkü adıyla Beylerbeyi Köyü’ne gidiyoruz. Limon ve nar ağaçları arasındaki Akdeniz köyünde Bellapais Manastırı’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra, Kıbrıs Harekâtı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin (subay, astsubay,erbaş ve erler) anısına Türkiye tarafından yapılan Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ve 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının başlangıç Noktası’nda Barıs ve Özgürlük Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Son olarak Rum lider Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun en büyük silah kaçakçısının evi olan Mavi Köşk(Kaçakçının Köşkü) ziyaret edilecek. Daha sonra aracımızla Ercan Havaalanı‘na transfer. Gümrük işlemlerinin ardından, Free Shop alışverişi için fırsatımız oluyor. Daha sonra, Pegasus’un 20:45 direk uçağıyla İzmir ‘e uçuş. Türkiye saati ile 23:10’da ulaşıyoruz. Başka bir MAVİ TOUR organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.

Kalkış Yerleri: İzmir
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir-Lefkoşa-İzmir Uçak biletleri
  • Havaalanı Vergileri
  • Havaalanı-Hotel-Havaalanı Transferleri
  • 4* Otel’de 2 Gece konaklama
  • Otelde alınan sabah-akşam yemekleri
  • Türkçe rehberlik hizmetleri
  • Seyahat sağlık sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Öğle yemekleri
  • Ören yeri ve müze giriş ücretleri
  • Lefkoşa-Magosa Turu (70₺)
  • Bellapais & Beşparmak Turu (70₺)


Notlar
  • Kıbrıs’a çıkışlar Nüfus Cüzdanı ile yapılmakta olup, ileride Yunanistan’a girişlerde sıkıntı yaşamamak adına kesinlikle Pasaport çıkışı yapılmaması önerilir.
  • Yukarıda belirtilen uçuş saatleri Pegasus Havayolları’ndan alınmıştır. Uçak saatlerine gelebilecek herhangi bir değişiklikten, uçak iptalinden, uçağın teknik aksaklıklarından dolayı ortaya çıkabilecek rötarlardan, yolcunun iç hat uçuşlarını kaçırmasından kaynaklanan aksaklık veya doğabilecek problemlerden acentamız kesinlikle sorumlu tutulamaz
  • Otellere check-in saati 14:00, check-out ise 11:00 ila 12:00 arasıdır.
  • Uçak yolculuğu esnasında yolcu başına serbest bagaj hakkı sınırı 20 kg’dir. Her yolcunun kabin içine 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) ebatlarında bir parça eşya alma hakkı vardır ve bu bagajın ağırlığı 8 kg. sınırını geçmemelidir. Ekstra valiz veya ağırlıktan veya ödenecek ekstra bagaj ücretinden Mavi Tour ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.
  • Yurt dışı çıkışında gümrük ve pasaport engeli olan yolculara seyahate iştirak edemedikleri takdirde hiçbir ücret iadesi yapılmaz.
  • İptal ve iade şartları; 29236 sayılı Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenecek sözleşme ile belirlenecektir.

İptal Şartları
SHINO TOUR Seyahat Acentesi Tic.Ltd. Şti.
Üçkuyular Mah. İnönü Cad.No.833 Da.4 Üçkuyular Karabağlar /İZMİR
02324041177


Bu çıktı 29.03.2024 05:36 tarihinde verilmiştir. SHINO TOUR Seyahat Acentesi Tic.Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.