ŞİLE AĞVALI KEYİF & KÜLTÜR İSTANBUL TURU Tur Programı

ŞİLE AĞVALI KEYİF & KÜLTÜR İSTANBUL TURU 

 

4*Hilton Garden Inn Haliç İstanbul Golden Horn

OTELDE SABAH KAHVALTISI+AKŞAM YEMEĞİ FİYATA DAHİL

 aksim Şile- Ağva- Kız Kulesi- Kanlıca- Pierre Loti- TMadame Tussaud Müzesi- Galata Kulesi- Çiçek Pasajı-Dolmabahçe Sarayı- Panorama 1453 Tarih Müzesi Eminönü- Boğaz Turu- Balat- Topkapı Sarayı -Ayasofya Camii- Yerebatan Sarnıcı- Sultanahmet Camii 

 

 1.Tur:24-27 Mart 3.Tur:14-17 Nisan

4.Tur:21-24 Nisan 5.Tur:01-04 Mayıs(Ramazan Bayramı)

6.Tur:12-15 Mayıs 7.Tur:16-19 Haziran 8.Tur:09-12 Temmuz(Kurban Bayramı)

9.Tur:25-28 Ağustos 10.Tur:08-11 Eylül 11.Tur:29 Eylül 02 Ekim 12.Tur:13-16 Ekim 13.Tur:27-30 Ekim 14.Tur:10-13 Kasım

3 Gece 3 Gün

1. Gün: Akşam Saat 22:30 Mavişehir Mavibahçe Avm önü,22:40 Bostanlı iskele önü, 22:50 Girne Yunuslar Mavikule önü, 22:55 Girne Mevlana Camii otobüs durağı önü, 23:00 Girne MC Donald`s karşısı, 23:20 Üçyol Pizza Pizza, 23:30 Susuz Dede Durak, 23:40 Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler önü, 23:55 Bornova E.Ü.H önünden misafirlerimizi alıyor ve yolculuğumuza başlıyoruz. Sabah kahvaltımızı Ağva `nın muhteşem manzarası eşliğinde alıyoruz. Latince`de “iki dere arasında kurulmuş köy” anlamına gelen Ağva, Karadeniz`e dökülen Yeşilçay ve Göksu dereleri arasında kurulmuş, İstanbul`un güzel ilçelerinden biri olan Şile`ye bağlı bir beldedir. Kahvaltımızın ardından; Göksu Deresi` nde keyifli tekne turumuzu yapıyor ve ardından Ağva`dan ayrılarak, Şile `ye hareket ediyoruz. Şile merkezde aldığımız serbest zamanın ardından Türkiye`nin en büyük, Dünya`nın ikinci büyük deniz feneri olan Şile Deniz Feneri`ni görüyor ve fotoğraflarını çekiyoruz. Liman`da vereceğimiz çay ve kahve molası sonrasında, Şile Kalesi `ni ve meşhur Şile falezlerini de fotoğrafladıktan sonra Şile`den ayrılıyoruz. Ardından; Üsküdar Salacak`tan İstanbul`un sembollerinden biri olan Kız Kulesi` ne geçiyoruz. Rehberimizden boğaz girişinin mihenk taşı olan, masallara konu olmuş bu eşsiz yapı hakkında bilgi aldıktan sonra, otobüsümüzle Anadolu yakası boyunca Kanlıca`ya kadar devam ediyor ve Kanlıca`nın meşhur yoğurdunu tadıp, boğaz manzarasının keyfini sürüyoruz. Akabinde; Anadolu Yakası`na veda ederek Avrupa Yakası`na ulaşıyor Kısa bir yolculuğun ardından günün tüm yorgunluğunu güzel bir manzarada atıp, Haliç`e kuşbakışı bakabileceğimiz Pierre Loti tepesine teleferik ile ulaşıyoruz. Ziyaretimizin ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

Konaklama Oteli: 4*Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn

2. Gün:Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan ve iki büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul’un bu kadim geçmişinden kalan mimari şaheserlerin birer mücevher gibi süslediği Sultanahmet bölgesindeki Tarihi Yarımada’ya hareket ediyoruz. Buradaki ilk gezi noktamız, cihana hükmetmiş Osmanlı Hanedanı’nın, 400 yıl boyunca hem ikametgah, hem de yönetim ve eğitim merkezi olarak kullanılmış olan Topkapı Sarayı olacak. Burada, Osmanlı dönemini yansıtan ihtişamlı eserleri gördükten sonra; 1500 yıllık tarihi yolculuğuna dünyanın en büyük katedrali olarak başlayıp, İstanbul’un fethi sonrasında camii olarak devam eden ve günümüzde bu çok katmanlı tarihinden geriye kalan hikayeleri ziyaretçileriyle paylaşan Ayasofya Camiisi’ni ziyaret edeceğiz. Gezimizin devamında öğle yemeğimizde meşhur Sultanahmet köftelerinin tadına bakıyor ve ardından kısa bir yürüyüş sonrasında Tarihi Yarımada’nın en ilginç noktalarından biri olan Yerebatan Sarnıcı’na ulaşıyoruz. İstanbul’un Doğu Roma İmparatorluğu’na başkentlik yaptığı dönemden kalan bu yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen 336 adet sütunuyla gizemli ve mistik bir atmosferde ziyaretçilerini ağırlıyor. Ardından, gezimizin bir diğer noktası; Osmanlı Sultanı I. Ahmet tarafından inşa ettirilen ve duvarlarını süsleyen mavi renkli çiniler dolayısıyla Mavi Camii diye de bilinen Sultan Ahmet Camii’ni geziyoruz. 17. Yy da Mimar Sinan’ın öğrencilerinden olan Sedefkar Mehmet Ağa’nın inşa ettiği bu eşsiz tasarımı gördükten sonra yanı başında bulunan Hipodrom Meydanı’na yürüyor ve meydanı süsleyen Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Obelisk ve Alman Çeşmesi'ni de görüp hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra, İstanbul’un en hareketli ve tarihi semtlerinden birisi olan Eminönü’ne hareket ediyoruz. Burada alacağımız öğle yemeği molasından sonra bu güzel şehrin en çekici silüetini ve boğaz kıyıları boyunca bir inci gibi sıralanmış tarihi yalılarını görmek üzere grubumuza özel olarak demir alacak teknemize binerek İstanbul Boğazı turuna (ekstra) çıkıyoruz. Avrupa ile Asya Kıtası’nı birbirinden ayıran, aynı zamanda da Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birbirine bağlayan bu özel su yolu üzerindeki yolculuğumuzda, rehberimizden, Boğaz’ın tarihi ve coğrafi özellikleri ile tarihin eskitemediği yalıları hakkında gerekli bilgilerimizi alıyoruz. Boğaz turumuzun ardından yeniden otobüsümüz ile buluşarak Haliç kıyılarının dar ve gizemli sokaklarında tarihi bir keşfe çıkmak üzere Balat semtinin yolunu tutuyoruz.  Son zamanlarda birçok diziye de ev sahipliği yapan Balat Sokakları’nı fotoğraflıyoruz. Balat sokaklarındaki gezimiz bittikten sonra aracımızla buluşup otelimize dönüyoruz. Akşam yemeğinden sonra dileyen misafirlerimizle birlikte keyifli ve eğlenceli bir İstanbul akşamı için Kumkapı eğlencesine (ekstra) gidiyoruz. Kumkapı eğlencemiz sonrasında otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: 4*Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn

3. Gün:Sabah otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından rotamızı 1453 İstanbul Kuşatmasının gerçekleştiği Topkapı-Edirnekapı Surlarının içinde yer alan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni geziyor ve İstanbul kuşatması hakkındaki önemli bilgileri rehberimizden dinledikten sonra;  1843-1855 yılları arasında Sultan I.Abdülmecid’in “Kötülük ve çirkinlikler burada yasaktır, burada sadece güzel olan şeyler bulunsun.” diyerek İstanbul Boğazı’nın en güzel yerine  inşa ettirdiği Dolmabahçe Sarayı’nı geziyoruz. Saray turumuzun sonrasında, İstanbul’un kalbi Taksim Meydanı’na çıkıyoruz. Oradaki ziyaretimiz sırasında İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica tarafından 1928’de yapılan meşhur Cumhuriyet Anıtı’nı fotoğrafladıktan sonra şehrin simgelerinden İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek bölgenin tarihi mimarisinin keyfini sürüyor ve yol üzerindeki dünyaca ünlü balmumu heykellerin sergilendiği Madame Tussauds Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Galata Kulesi’ne doğru ilerliyoruz. Galata ziyaretimiz sonrası obüsümüze yerleşerek dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda uygun tesislerde vereceğimiz molalarımızın sonrasında İzmir’ e ulaşıyoruz. başka bir MAVİ TOUR  organizasyonunda buluşmak dileği ile ayrılıyoruz.

  

Kalkış Yerleri: İZMİR
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

O  Otobüsle ulaşım ve belirtilen tüm turlar

O  2 gece Otel konaklaması

O  Otellerde alınan sabah-akşam yemekleri

O  Otobüs ikramları

O  Seyahat sigortası

O  Rehberlik hizmeti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

O  İlk gün Sabah kahvaltısı

O  Öğle yemekleri

O  Müze ve örenyeri girişleri

O  Kişisel harcamalar

O  Kumkapı Eğlencesi

O  Tekne ile Boğaz turu

O  PierLotti Telefrik Ücreti

O  Ağva Tekne Turu



Notlar

İptal Şartları
SHINO TOUR Seyahat Acentesi Tic.Ltd. Şti.
Üçkuyular Mah. İnönü Cad.No.833 Da.4 Üçkuyular Karabağlar /İZMİR
02324041177


Bu çıktı 08.05.2024 23:59 tarihinde verilmiştir. SHINO TOUR Seyahat Acentesi Tic.Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.