1.GÜN (23 ŞUBAT 2017) İZMİR-ÇANAKKALE-KEŞAN-İPSALA
Akşam saat 20:00-20:30 arası İzmir’den çeşitli noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra yola çıkıyoruz. Çanakkale, Keşan üzerinden İpsala sınır kapısına ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerinden sonra Yunanistan’a giriyoruz.
2.GÜN (24 ŞUBAT 2017) GÜMÜLCİNE-KAVALA-SELANİK
Gümülcine, İskeçe üzerinden yolumuza devam edip, sabahın ilk saatlerinde Nea Karvali’de kahvaltı molası alıyoruz. Daha sonra Kavala’da; Su kemerleri, Liman, Parga’lı İbrahim’in yaptırdığı İbrahim Paşa Camii, 19 yy Neo Klasik yapıları, İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli’ni görüyoruz. Öğle saatlerinde Selanik’e ulaşıyoruz. Selanik’te sırasıyla görülecek yerler; Eski Osmanlı Hükümet Konağı, Atatürk’ün Evi, Helexpo Fuar Alanı, Rotonda, Zafer Takı, Beyaz Kule, Mekadonia Tiyatro Binası, Kütüphane, Bedesten, Hamza Bey Camii, “Büyük İskender Heykeli, Aristoteles Meydanı, Bizans surları. Eski Selanik diğer adıyla “Ano Poli”den şehrin kuşbakışı seyri sonrası Aristoteles Meydanı’nında serbest zaman alıyoruz. Daha sonra dinlenmek üzere otele yerleşiyoruz. Akşam şehrin cafe ve restaurantlarının olduğu Ladadika ve Kordon bölgesine yürüyüş yapabiliriz. Konaklama SELANİK’te otelimizde. Capsis Hotel ( **** ) / SELANİK www.capsishotel.gr
3. GÜN (25 ŞUBAT 2017) SELANİK-KARAFERYE-VARDAR YENİCESİ-VODİNA-SELANİK
Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Atatürk’ün Evi’ne gidiyoruz. Buradaki program sonrası, Yunanistan’ın en otantik yerleşimlerinden Karaferye’ye (Veria) hareket ediyoruz. Hükümet Meydanı’nı, Konak’ı, Medrese Camii’ni, Eski Okulu, Camii Atik, Safranbolu’yu andıran konakları ile Yahudi Mahallesi, Havra ve Barbuta Bahçeleri görülecek yerler arasında. Daha sonra öğle yemeği ve meşhur Revani’sinden tatmak için zaman alıyoruz. Öğleden sonra, eski Türk yerleşimi Vodina ya da şimdiki adıyla Edessa’ya geçiyoruz. Panoramik olarak şehri görüp, burada muhteşem doğal güzelliğe sahip Edessa Şelalesi’nde mola alıyoruz. Daha sonra en eski Türk yerleşimlerinden, Vardar Yenice’sine (Giannitsa) kısa bir ziyaret yapıyoruz. Gazi Evrenos Bey’in Türbesi’ni ziyaret edip, Osmanlı’dan kalma Saat Kulesi’ni görüyoruz. Akşamüzeri otelimize dönüyoruz. Akşam isteyen misafirlerimiz, buzuki eşliğinde yemekli Yunan Taverna Eğlencesi’ne katılabilir. Konaklama SELANİK’te otelimizde.
4. GÜN (26 ŞUBAT 2017) SELANİK-KAVALA-GÜMÜLCİNE-İPSALA-ÇANAKKALE-İZMİR
Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp; kökeni Dionisos şenliklerine kadar uzanan Apokries Karanavalı etkinliklerine katılmak için İskeçe’ye gidiyoruz. Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenen karnavalın bir benzeri olan ve her yıl en az iki yüz bin kişinin katılımıyla coşkulu ve eğlenceli şovlara sahne olan karnaval kortejini izleyip, bol bol fotoğraf çekiyoruz. Öğleden sonra, İpsala Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Gümrükte Freeshop alışverişi için serbest zaman şansımız olacak. Gümrük işlemlerinin ardından uygun molalarla geç saatlerde İzmir’e ulaşıyoruz. Bir başka MAVİ Shino TOUR organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.
Fiyata Dahil Olan Servisler
Lüx otobüs ile ulaşım
4* otellerde konaklama
Otelde alınan kahvaltılar
Programda belirtilen şehir turları
Gümrük vergileri
İkramlar
Yurtdışı Seyahat Sigortası
Türkçe rehberlik hizmetleri
Fiyata Dahil Olmayan Servisler
Vize ücreti ve servis bedeli (110 €)
Yurtdışı çıkış harcı (15 TL)
Öğle, akşam yemekleri
Selanik’te Yemekli Taverna gecesi (30 €)