iletişim
UÇAKLI BUTİK MARDİN - DİYARBAKIR TURU

UÇAKLI BUTİK MARDİN - DİYARBAKIR TURU

Kısa Açıklama: DİYARBAKIR FARKI İLEDARA HARABELERİ FARKI İLEMOR GABRİEL MANASTIRI FARKI İLEMARDİN KONAKLAMA FARKI İLEMARDİN ARKEOLOJİ MÜZESİ FARKI İLE

Gezilecek Yer : Diyarbakır-Tarihi Hasanpaşa Hanı-Diyarbakır Ulu Camii-Tarihi Surlar-Tarihi On Gözlü Köprü-Mardin-Zin

Hareket Tarihleri :

Geceleme / Konaklama : 2 GECE 3 GÜN 4*OTEL KONAKLAMASI

Kalkış Noktaları : İZMİR

Ulaşım : UÇAK
Kişi Başı Fiyatı
0.00
2 GECE 3 GÜN
Sosyal Medyada Paylaşın...
Tur Programını Yazdır
En Uygun Fiyat İçin Turunuzu Hesaplayın
Kalkış Tarihi Kişi Sayısı 1. Çocuk Yaşı 2. Çocuk Yaşı  
0.00
'dan başlayan
fiyatlar
Turunuza özel fiyatlar için yukarıda istenilen bilgileri girerek arama yapın.

1. Gün: Siz Değerli Misafirlerimiz ile Sabah saat 05.00 ‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar önünde buluşuyoruz ve rehberimiz eşliğinde  06.30’da Diyarbakır uçağımıza biniyoruz. Diyarbakır Havalimanı’nda bizi bekleyen tur otobüsümüze ulaştıktan sonra kahvaltı molası için Tarihi Hasanpaşa Hanı’na geçiyoruz. Geleneksel bir ortamda alacağımız kahvaltımızın ardından hareketle; Sümer, Babil, Akad, Elam gibi en eski ve büyük medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği yer olan Mezopotamya’nın kadim şehri,“Diller ve Dinler Şehri”,”Gece Gerdanlık, Gündüz Seyranlık” olarak anılan, Mardin’e hareket ediyoruz. Mardin’deki gezimizi unutulmaz kılacak noktalardan biri Deyrulzafaran Manastırı’na geçiyoruz.  Burada yapacağımız gezi sırasında; Süryani inancı, kültürü ve tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra  Süryani çayı, kahvesi ve Şarabından  tatma fırsatını buluyoruz. Manastırdan ayrılarak bir sonraki noktamız olan Mezopotamya Ovası’na karşı bir seyir terası niteliğindeki Kasımiye Medresesi’ne doğru hareket ediyoruz. Akkoyunlu Hükümdarı Cihangir’in oğlu Kasım tarafından yaptırılan, dönemin El Cezeri gibi önemli bilim adamlarına ev sahipliği yapmış ve yetiştirmiş önemli bir medresedir. Buradaki anlamlı gezimizi sonlandıp öğle yemeği molası veriyoruz. Geleneksel Mezopotamya Mutfağın’dan şeçme lezzetler tadabileceğimiz mahalli yemekler restoranına gidiyoruz. Kaburga dolması’ndan mumbara,içli köfteden yöresel çorbalara kadar bir çok lezzeti tadıyoruz. Öğle yemeğinin ardından, Eski Mardin ‘e Diyarbakır Kapı’dan girerek Mardin merkezde bulunan, Mezopota’ya tarih ve kültürünü tarihi buluntular ve etnografik eserlerle son derece etkileyici biçimde yansıtmayı başarabilmiş Mardin Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Tarihi merkezde bulunan ve minaresi ile ünlü olan Mardin Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, PTT Binası (Şahtana Konağı), Eski Mardin Sokakları’nın birbirinden etkileyici yapılarını rehberimiz eşliğinde geziyoruz.  Ardından,Mardin çarşısında; kuruyemiş, badem şekeri, sabun, hediyelik bakır eşyalar gibi yöresel ürünlerin alışverişini yapabileceğimiz çarşıda serbest zaman alıyoruz. Keyifli ve kültürel gezimizin sonrasında Mardinlilerin Mezopotamya Ovası’na neden “Deniz” dediğini açıklayacak nitelikte, devasa ovaya hakim bir yamaçtaki  kafede çay ve kahvelerimizi yudumluyoruz. Keyifli günün sonunda otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

Konaklama Oteli: 4*Grand Yay Hotel vb.

 

2. Gün: Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Tur Abdin Bölgesi’nin en önemli yerleşimlerinden olan Midyat’a hareket ediyoruz. Burada Kadim Süryani Cemaati’nin en önemli ve en büyük manastırı olan Mor Gabriel Manastırı ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Süryani kültür ve mimarisi, manastır yaşamı hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz ziyaretimiz sonrasında, fıstık ağaçları ve üzüm bağları arasından geçerek Midyat merkeze ulaşıyoruz. Burada, Gümüşçüler Çarşısı’nda konuk olacağımız bir dükkanda Midyat’ın en önemli geleneksel sanatı Telkâri hakkında bilgilendiriliyor ve alışverişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından, Midyat’ın taş konaklarla süslü sokaklardan geçerek Gelüşke Hanı’nı görüyor ve yürüyerek Devlet Konukevi’ne ulaşıyoruz. Sıla Dizisinin de çekildiği, “Sıla Konağı” olarak da adlandırılan, popüler dizi ve filmlerden hatırlayacağımız, mimarisiyle görenleri büyüleyen Konukevini geziyor ve ardından öğle yemeği molamızı alıyoruz. Sonrasında rotamızı çevrede bulunan çok sayıda Süryani köyünün en ilginçlerinden biri olan Aynvert (Gülgöze) Köyü’ne çeviriyoruz. Akabinde bir sonraki durağımız Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf oluyor. Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olmasıyla gündeme gelen ve binlerce yıllık tarihi birikime sahip olan ilçede Eski Hasankeyf’ten taşınan tarihi yapıların bulunduğu Arkeopark’a devam ediyoruz. Burada Tarihi Artuklu Hamamı ve görkemli Zeynel Bey Türbesi’ni gördükten sonra, Eski Hasankeyf’i de orijinal yerinde görüp, Dicle Nehri kıyısında bir çay-kahve molası veriyoruz. Molamızın ardından otelimiz dönüyoruz. Konaklama otelimizde. 

Konaklama Oteli: 4*Grand Yay Hotel vb.

 

3. Gün: Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Mezopotamya ovasının içlerine doğru devam ediyoruz. Mezopotamya’nın önemli gezi noktalarından olan ve Doğu’nun Efes’i olarak bilinen Dara antik Kenti’ne varıyoruz. Dünyanın ilk biyolojik savaşlarından birine sahne olmuş, Roma’nın bu uç garnizonunda ummadığınız büyüklükte görkemli Dara Sarnıcı’nı, son derece etkileyici olan Dara Toplu Mezar Alanı’nı  gördükten sonra  Mardin merkezde vereceğimiz serbest zaman sonrası Mardin’e veda ederek, Diyarbakır'a devam ediyoruz. Anadolu’da inşa edilmiş en eski camiilerden biri olan, şehrin en anıtsal yapısı Diyarbakır Ulu Camii ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Öğle Yemeği. Eski Diyarbakır’ın sembol yapılarından Dört Ayaklı Minare’ye devam ediyoruz.  Yapı, Bizans dönemine ait, dört yuvarlak sütun üzerine oturtulmuş bir Akkoyunlu eseridir. Minare’yi gördükten sonra ülkemizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeyi başarabilmiş noktalarından Tarihi Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’ni aracımızla panoramik olarak görüyoruz. Gezimize Cahit Sıtkı Tarancı Evi ile devam ediyoruz. Hüseyin Cahit Tarancı (4 Ekim 1910,Diyarbakır- 12 Ekim 1956,Viyana) veya bilinen adıyla Cahit Sıtkı Tarancı Türk şair, yazar ve çevirmendir. Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirlerinin önde gelen şairlerinden biridir. Ömrümde Sükût(1933), Otuz Beş Yaş(1946),Düşten Güzel(1952) gibi başyapıtlarıyla tanınır. Sonraki Durağımız  Ziya Gökalp Müzesi oluyor. Ziya Gökalp Müzesi, sosyolog, yazar Ziya Gökalp’ın 1876 yılında doğduğu evdir. 1806 yılında bazalt taştan iki katlı olarak inşa edilmiştir. Gökalp’ın ailesi 1824 yılında bu eve taşınmıştır. Ev 1956 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Müzede Ziya Gökalp’e ait eşyalar ve belgeler bulunmaktadır. Buradaki gezimiz sonrasında Dicle Nehri’ni  üzerinde bulunan Tarihi On Gözlü Köprü’yü fotoğraflıyoruz. Silvan Köprüsü ve Mervani Köprüsü olarak da adlandırılan Dicle Köprüsü farklı isimlerle anılmış. Köprü, 6.yüzyılda I. Anastasias Döneminde inşa edilmiş ve günümüzde bir sayfiye bölgesine ve turistik bir alana dönüşmüştür. Mezopotamya'ya veda etmeden evvel Diyarbakır'daki akşam yemeğimizde ciğer kebabın tadına bakıyoruz.Ardından Diyarbakır Havalimanı’na hareket ediyoruz ve 23:55 de İzmir’e geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir başka MAVİ TOUR  organizasyonunda buluşmak ümidi ile ayrılıyoruz.      

Fiyata Dahil Olan Servisler

— Otobüsle ulaşım ve belirtilen turlar

— 2 gece  Otel konaklaması

— Otelde alınan sabah kahvaltısı, akşam yemeği

— Seyahat Sigortası

— Rehberlik hizmeti

— Otobüs ikramları

Fiyata Dahil Olmayan Servisler

— Müze, Ören yeri vb. giriş ücretleri

— Öğle yemekleri, İlk gün sabah kahvaltısı

— Otelde yer alan minibar ve ekstra harcamalar

— Tüm içecekler

Hareket Tarihi ve Saatleri

Kalkış Noktaları : İZMİR

Tur Hakkında Düşünceleriniz

Ad Soyad
Mesajınız
(En çok 500 karakter)

karakter kaldı



Tur Arama
Tarih:
 
Kategori:

Tur Takvimi